Noen ting tenker man kanskje ikke over at man trenger før behovet plutselig melder seg. Da er det greit å ha produktene lett tilgjengelig! Her kommer en liste over hvilke produkter som kan være lurt å ha i hus.

1. Jodix

Det er kanskje ikke noe man tenker over i dagliglivet, men det er faktisk et produkt man bør ha i hus. Statens strålevern vurderer faren for radioaktive utslipp som økt og i tilfelle atomulykker og radioaktivt utslipp kan jodtabletter gis som beskyttelse. Dette gjelder særlig personer under 40 år, gravide, ammende og de med hjemmeboende barn.

2. Hydrokortison

En salve/krem som hjelper på det meste. Soleksem, hudirritasjoner, stikk og bitt. Demper raskt irritasjonen og kan brukes opptil en uke. Lur å ha i bakhånd nå i sommersesongen når insektene biter, brennmanetene dukker opp eller brenneslene gir deg hudirritasjoner.

3. Aspirin

Du er kanskje vant til å ha paracet og Ibux hjemme, men Aspirin er kanskje vel så viktig. I utgangspunktet er Aspirin en smertestillende tablett, men den virker også blodfortynnende og kan være livreddende førstehjelp ved et hjerteinfarkt. Medisiner av denne typen er en del av akuttbehandlingen og jo fortere man kommer i gang, dess høyere er sannsynligheten for å minimere skadeomfanget.

5. Sårsalve

Enten du velger Bacimycin, Brulidine eller Pyriceptsalve vil du mest sannsynlig være glad for å ha en sårsalve tilgjengelig dersom uhellet er ute. Når såret er rent, kan du smøre på sårsalve og deretter sette på et kompress. Nye hudceller dannes raskere i et fuktig, temperert klima. Derfor vil såret leges raskere og du kan unngå arr hvis såret dekkes med en kompress med tape på alle sider.

6. Linicin lusemiddel

Du kan banne på at du oppdager lus hos barnet ditt når apotekene er stengt. Da lover vi at du er glad for å ha et lusemiddel stående på baderomshylla klar for å fjerne enhver lus og ethvert luseegg.

7. GEM-pulver

Ved omgangssyke er det høy risiko for uttørring, særlig for barn. Rehydrering er derfor svært viktig og GEM-pulver gir riktig tilførsel av glukose og elektrolytter gitt i hyppige, små mengder.

8. Canesten

Denne er til alle damer. Det er kanskje ikke det første du tenker på til hjemmeapoteket, men hvis du tenker deg om, er det godt å ha den i beredskap. Canesten er en behandlende og kløestillende krem for soppinfeksjon i underlivet.

9. Eurax

Når du klør av ulike årsaker, men særlig når myggen angriper, lindrer Eurax kløen raskt og effektivt. Et must i sommersesongen!

10. Paracet

Paracet er den mest brukte smertestillende og kan brukes mot en rekke hverdagslige plager. Det finnes mange ulike formuleringer som tabletter, mikstur og pulver tilpasset barn og voksne.