Varme dager betyr gjerne lette sko og sandaler. Da er det godt at føttene ser pene ut!

Myk opp med fotbad

Hard og tørr hud på føttene kan være ubehagelig og vondt, og gjør man ikke noe med det, kan man risikere å få smertefulle sprekker i huden. Et lurt sted å begynne er med et fotbad. Vann med fotsalt eller olje vil mykgjøre tørr og hard hud.

Fjern hard hud

Tørr, hard hud trenger å files eller peeles. Det finnes flere måter å gjøre dette på. Den klassiske varianten er å bruke en fotfil. Det er en veldig effektiv måte å bli kvitt døde hudceller og hard hud på. Pass på at huden på føttene ikke er våt hvis filen skal brukes på tørr hud, eller omvendt.

Kremer med eksfolierende effekt er også en måte å bli kvitt døde hudceller og hard hud på. Disse kremene inneholder ingredienser, for eksempel salisylsyre, som får døde hudceller til å prelle av. En enkel og behagelig måte å peele føttene på.

Et annet alternativ er eksfolierende sokker. Footner er et produkt bestående av to sokker med aktive ingredienser som setter i gang en eksfolieringsprosess. I løpet av en ukes tid vil tørr hud og døde hudceller flasse av jevn tog trutt, til huden er supermyk og god. Utrolig effektivt. Men husk at føttene flasser mye noen dager etter påføring. Det kan derfor være lurt å gjøre denne prosessen i god tid før du skal vise fram føttene i fine sandaler.

Smør godt og jevnlig

For å få ordentlig myke føtter, og sikre at de holder seg slik, er smøring med en god fotkrem viktig. Bruk den gjerne morgen og kveld. Om kvelden kan du smøre på et tykt lag, slik at den virker lenge gjennom natten.

Stell neglene

Når føttene har blitt myke og gode er det ekstra fint hvis neglene også er pene. Smør først inn negelbåndene med en mykgjørende krem, før du dytter ned neglebåndene med enden på en neglfil eller lignende. Tørk godt av neglene før du eventuelt legger neglelakk. Bruk helst en baselakk før den fargede lakken, så vil lakken sitte lenger, og neglene vil ikke misfarges. Avslutt med en topplakk.

Tilslutt kan du gjerne påføre en ny runde krem eller olje på neglbånd og negler. Det ser utrolig mye finere ut når neglbåndene er godt fuktet og ikke er hvite og tørre.

Se all fotpleie her