Mai er høysesong for bjørkepollen og mange opplever allergiplager i varierende grad. Her kommer våre tips for en bedre hverdag.

Pollenpartikler fester seg til hud, hår og øyne. Det som dermed skjer hos allergikere, er at immunforsvaret i slimhinnene aktiveres og symptomer som tett nese og rennende øyne oppstår. Derfor anbefaler vi å skylle hår, øyne og nese for å fjerne pollenpartiklene som ligger og trigger.


Pollenpartikler pustes også inn i luftveiene. For de med allergiutløst astma, forverres symptomene ved eksponering. Og visste du at dersom du ikke behandler tett nese vil du bli en «munnpuster» i større grad? Da får du økt mengde pollenpartikler ned i lungene som kan forverre astmasymtomene. Så hold nesen ren og bruk gjerne lokalbehandling slik at du gjenoppstår som «nesepuster».

Så er det de som er ekstra uheldige og opplever kløe ved inntak av enkelte matvarer de ellers ikke reagerer på. Da har man fått en kryssallergi. De med bjørkepollen er ekstra utsatt, så mange som 80% av personer med denne allergitypen opplever reaksjoner på en eller flere matvarer. Så ikke bli overrasket om du får kløe i munnen av epler, spar dem til allergisesongen er slutt.

Så hvilke rutiner anbefaler vi?


Start med allergibehandling FØR symptomene blir for sterke. Som hovedregel anbefales lokalbehandling først med øyedråper og nesespray. Vær flink til å skylle øyne og nese med saltvann før du bruker legemidlene så vil de virke bedre.

Hyppig vask av ansikt, øyne og nese er gode tiltak som kan bidra til å redusere allergiplager. Bruk milde renseprodukter. Avène er en fantastisk hudpleieserie for de med sensitiv hud og baserer seg på thermalsk kildevann som virker beroligende på huden. En kombinasjon av renseprodukter, dagkrem og øyekrem gir huden masse gode ingredienser som beroliger og gjenoppbygger hudbarrieren. Og har du i tillegg ansiktsprayen med deg i vesken vil den kunne bidra til å fjerne pollenpartikler som klistrer seg fast samtidig som du vil føle deg fresh.

Ønsker du flere råd om allergibehandling, ta kontakt med oss på kundeservice@lynxapotek.no eller på vår LiveChat.