Du kan lokke så mye du vil med kulinariske fiskemiddager til barna dine, men sannsynligheten for at de får i seg nok D-vitamin er ikke så stor. Anbefalt daglig inntak for barn i alle aldre er 10 mikrogram og det er svært mye fisk som skal til for å få i seg disse nivåene. Om sommeren vil sol på kroppen øke nydannelsen av D-vitamin, men fra september av vil behovet øke da lagrene begynner å gå tomme.

Dersom barna får i seg 10 mikrogram gjennom høst og vintermånedene er sannsynligheten stor for at de møter en ny sommer med normale D-vitaminverdier.

Og hvorfor er D-vitamin viktig? Lave nivåer kan føre til utmattelse og slapphet, smerter i ledd og muskler og et svekket immunforsvar.

Så når spørsmåle om hvordan man skal forebygge sykdom som forkjølelse og influensa kommer opp, er svaret: opprettholde normale verdier av D-vitamin.

Vi har satt sammen barnas favoritter.

Vitaminbjørner med bringebærsmak. En velsmakende bjørn som kun inneholder 10 mikrogram D-vitamin. Et godt valg for barn med normalt, variert kosthold.

Nycoplus D-vitamindråper er fin for små barn fra 4 uker og oppover. Fungerer også godt for barn som ikke liker tygge- eller svelgetabletter. 5 dråper inneholder 10 mikrogram D-vitamin.

Nycoplus geleputer smaker sitron og er et alternativ til tran. Her får barna tilskudd av D-vitamin, men også omega-3 fettsyrer, A- og E-vitamin. For barn som ikke liker fisk er dette et fint supplement. 2 geleputer inneholder 10 mikrogram D-vitamin.

For de litt eldre barna kan en vanlig tablett med 10 mikrogram D-vitamin fungere fint. Dette er relativt små tabletter som er enkle å svelge.

Har du spørsmål, ta kontakt med oss på kundeservice@lynxapotek.no