Har du en tørr og kanskje sensitiv hud? Eller er du plaget med pigmentering? Da bør du prøve melkesyre!

Det høres kanskje rart ut at en tørr og sensitiv hud skal bruke syre? Men det stemmer faktisk. Syre er ikke så skummelt som det høres ut. Og melkesyre er en av de mildeste variantene.

Melkesyre er en AHA-syre med stor molekylstørrelse, og trenger derfor ikke like dypt ned i huden som noen av de andre syrene. Den er en av de mildeste variantene, og kan brukes av de aller fleste.

AHA-syrer generelt har de siste årene vært, og er fortsatt, superpopulære ingredienser i hudpleie. Og det skjønner vi godt! Med deres umiddelbare effekt og fantastiske egenskaper er det fort gjort å bli hektet.

Effektiv, men mild

I tillegg til glykolsyre er melkesyre en av de mest brukte. I likhet med andre AHA-syrer gir melkesyre i høyere konsentrasjoner en effektiv peeling av huden. Den fjerner døde hudceller og stimulerer huden til å produsere nye, friske hudceller.

Fordi melkesyre har en større molekylstørrelse enn andre AHA-syrer, som for eksempel glykolsyre, er den noe mildere mot huden, og er derfor veldig godt tolerert. I tillegg til å gi huden en frisk og jevn hudtone er eksfoliering generelt viktig hvis du vil at de andre hudpleieproduktene dine skal fungere optimalt. Fjerning av døde hudceller er vesentlig for at andre produkter skal komme til og penetrere huden så godt som mulig. Å investere i en god peeling, gjerne med fruktsyre, er derfor et godt råd. Bruk den 2-3 ganger i uken.

Melkesyrens egenskaper

I tillegg til å være en effektiv eksfoliant, har melkesyre i tillegg fuktgivende egenskaper. Faktisk finnes melkesyre naturlig i huden som en fuktkomponent. Den er ett av flere stoffer som kalles NMF, Natural Moisturizing Factors, som er forbundet med hudens evne til å holde på fuktighet. Ingrediensen er derfor ypperlig for de som har tørr hud. Melkesyre har også vist god effekt mot pigmentering, og er derfor en ofte brukt syre til behandling av dette. ,

Hvem bør bruke melkesyre?

  • De som ønsker en effektiv eksfoliering av huden
  • De som ønsker å motvirke pigmentering
  • De som har tørr hud
  • De som ønsker maksimal effekt av de andre produktene sine

Husk beskyttelse

AHA-syrer gjør huden ekstra solsensitiv. Det er derfor ekstra viktig å bruke høy solfaktor hver dag i periodene man bruker syrer. Gjør man ikke det vil huden være ekstra utsatt for solskader, tidlig hudaldring og pigmentering.