Det er ikke lett å vite hvilken nyanse du skal velge. Her får du noen tips og råd som hjelper deg med å finne den fargen som passer deg best.

Undertone

Det første du bør finne ut av, er hvilken undertone huden din har. Den kan enten være nøytral, varm eller kald;

  1. Hvis du har en nøytral undertone, vil du ha en hud hvor brunfargen gradvis bygges opp.
  2. Hvis du har en varm undertone, med en litt mer gulaktig hudtone får du fort farge, men kan også fort bli brent.
  3. Hvis du har en kald undertone er huden ofte mer rosa. Du blir lettere brent og har vanskeligere for å få den jevne brunfargen.

Når du vet hva slags undertone du har, er det på tide å finne din nyanse.

Nyanse

For å finne nyansen du bør gå for, kan du ta utgangspunkt i den undertonen du tror huden din har. Du har sikkert også en formening om huden din er veldig lys, altså av typen som kanskje har fregner, sjelden blir brun og raskt blir solbrent? Eller har du en medium hudtone, som gjerne blir brun på sommeren, men som kanskje bruker litt tid, og som kan bli solbrent hvis den ikke beskyttes godt nok? Eller har du en mørkere hudtone som raskt blir brun og sjelden brent? Vurder din hud og bruk veiledningen i skjemaet for å finne din foundation-nyanse.


Flytende eller pudder?

Om du bør velge flytende foundation eller pudderforundation avhenger ofte av hva du trives med å bruke. Pudderfoundation føles gjerne lett på huden, ser naturlig ut, men kan allikevel gi god dekkevne. Den er også godt egnet for fet/uren hud, fordi den ikke tetter porer, og blir sjelden blank.

En flytende foundation gir gjerne en jevn og fin farge og kan også gi ekstra fukt til huden. Den passer alle, men er gjerne ekstra god for de som føler seg tørre i huden. Her kan dekkevnen variere, alt etter hva man ønsker og hvor tykt lag man legger. Se etter en foundation med mattende effekt hvis du opplever å få blank og fet hud, eller en foudation med fuktgivende eller glødgivende egenskaper hvis du har en tørr hud.

For et best mulig resultat anbefaler vi også å bruke riktig sminkekost til foundation din. Bruk en makeup sponge til flytende makeup, og en kabuki brush til pudderfoundation.

Se all makeup fra Idun Minerals