Glykolsyre er en av de mest brukte syrene, og med god grunn. Finn ut hvorfor du bør bruke syren i hudpleierutinen din.

AHA-syrer (alpha hydroxysyrer), også kalt fruktsyrer, er blitt veldig vanlig i hudpleieprodukter, og ikke uten grunn. Syrene virker eksfolierende (peelende) på huden, og gir rask synlig effekt, kanskje raskere enn noen andre hudpleieingredienser.

Glykolsyre er den AHA-syren som er mest brukt, og er den av AHA-syrene med den minste molekylstørrelsen. Det vil si at den kan penetrere dypt ned i huden og gir en meget effektiv eksfoliering. Den er samtidig veldig godt tolerert, passer de aller fleste, og kan skilte med fantastiske resultater!

Dette gjør glykolsyre med huden din

I tillegg til å eksfoliere huden, og dermed får friske hudceller opp til hudoverflaten, har studier også vist at AHA-syre kan motvirke aldringstegn forårsaket av solen, som rynker og linjer, samt bidra til et godt fuktnivå og den kan redusere porer.

Fordi glykolsyre aktivt fjerner døde hudceller fra hudoverflaten, vil produkter som påføres etter syren få ekstra godt grunnlag for å penetrere huden. Den er derfor en veldig god følgesvenn til andre aktive produkter.

Disse passer glykolsyre for:

  • De som føler de har en tørr og gusten hud
  • De som er opptatt av å motvirke hudaldring
  • De som vil ha maksimal effekt av de andre produktene sine
  • De som vil ha mer glød
  • De som er plaget med pigmentering

Husk beskyttelse

AHA-syrer gjør huden ekstra solsensitiv. Det er derfor ekstra viktig å bruke høy solfaktor hver dag i periodene man bruker syrer. Gjør man ikke det vil huden være ekstra utsatt for solskader, tidlig hudaldring og pigmentering.