Ny unik app gjør hverdagen enklere for kreftpasienter.

For kreftpasienter er det ofte svært krevende å forholde seg til behandlingen og de omfattende regimene knyttet til medisiner, mat og rutiner. En ny app utviklet for kreftpasienter vil hjelpe brukeren til å ta kontroll over sykdommen og til å få svar alle spørsmål de har.

Lynx apotek er stolt samarbiedspartner med HEAL, og ønsker å bidra til at alle HEALs brukere fåt enkel tilgang til legemidler og andre apotekvarer.

Appen er utviklet på bakgrunn av erfaringer hentet inn fra kreftpasienter og leger. Gründer, kreftoverlevende og IT-utvikler Svein Sørmo forteller:

Da jeg fikk kreft, ble jeg overveldet av mye medisiner, behandlinger, dokumenter og møter med forskjellige helsepersonell, og jeg hadde mange spørsmål og få svar. Jeg ønsket da å lage en app som vil hjelpe andre kreftpasienter i tilsvarende situasjon. Målet med appen HEAL er å kunne strukturere all informasjon knyttet til sykdommen på en enkel og oversiktlig måte samt å skape selvhjelpsgrupper for kreftpasienter.

Hvorfor HEAL?

Appen HEAL har to formål. For det første er det en verktøykasse for å forenkle hverdagen og øke sjansene for å overleve sykdommen. Det finnes verktøy for medisinering, næringsinntak, vekt, behandlingsaktiviteter og for å effektivisere kommunikasjonen med ulike helsepersonell. Og for det andre er det et samfunn for både å få og gi hjelp og støtte til andre i samme situasjon.

Medgründer og lege Inara Rubene forklarer:

Å bruke medisiner riktig er veldig viktig for å forbedre behandlingsresultatet. Man øker sjansen for å overvinne kreften ved å ha god kontroll på behandlingen.

Covid-19

Kreftpasienter er en av risikogruppene for covid-19. Appen tilbyr et verktøy hvor brukeren enkelt kan notere spesifikke symptomer, risikofaktorer og kontaktpersoner, samt lagre en rapport som et PDF-dokument og sende det til helsepersonell eller et covid-19 sporingsteam.

HEAL-appen er gratis og tilgjengelig for Android og iOS, samt at du bruke appen i en nettleser om du foretrekker det.

Mer informasjon finnes på HEALs hjemmeside www.healmed.no.