Personvernerklæring

Trenger du hjelp?

Kontakt oss hvis du har noen spørsmål eller spør oss på e-post eller chat.

Kontakt oss live chat

Personvernerklæring

I denne personvernerklæringen kan du lese om hvordan personopplysninger blir samlet inn og behandlet hos Lynx Apotek AS (heretter kalt lynxapotek.no). Du får informasjon om dine rettigheter ved lagring av personopplysninger gjennom et kundeforhold hos lynxapotek.no, og din rett til å få denne informasjonen slettet.
Lynxapotek.no vil aldri dele personopplysninger med andre, eller bruke opplysningene til andre formål enn det som er angitt i denne erklæringen.

Hva slags informasjon samles inn?

Handel på Lynxapotek.no
For å gjennomføre et kjøp på lynxapotek.no, trenger vi navn, adresse, telefonnummer og e-post adresse. Dette er nødvendig for å sende deg dine bestilte varer, og for å holde deg oppdatert om din levering. Da enkelte av våre varer har 18-års aldersgrense, trenger vi også å vite fødselsdato.
Dersom du oppretter en kundeprofil lagres dine personopplysninger på din konto. Du kan selv endre dine opplysninger fra min side, eller be om at din konto skal slettes. Dersom du gjennomfører et kjøp som gjest, vil personopplysningene kun lagres på din ordre.
Vi er pålagt å oppbevare ordreinformasjon i forbindelse med regnskapsføring og håndtering av avgifter og evt. retur. Historikken blir slettet automatisk etter ti år.

Klargjøring av e-resept
Ved å benytte vårt skjema for klargjøring av e-resept, må du logge inn hos oss. Vi trenger ditt navn, ditt telefonnummer, din e-post adresse og ditt fødselsnummer å håndtere din reseptforespørsel. Vi lagrer også eventuell kommentar du skriver inn i skjemaet og hvilken leveringsmetode du ønsker. Dersom du ønsker at vi skal sende varene til deg, lagrer vi i tillegg din adresse og ønsket leveringsmetode. All informasjon i forbindelse med dette skjemaet lagres kryptert i vår database.

Nyhetsbrev
Vi har mulighet til å sende deg artikler, gode tilbud og kampanjer på e-post, dersom du samtykker til dette. Ved utfylling av skjemaet for påmelding til vårt nyhetsbrev, lagrer vi ditt navn og din e-post adresse. Denne informasjonen blir lagret på Mailchimp sine servere. Du har til enhver tid mulighet til å melde deg av listen ved å bruke en link du finner nederst i nyhetsbrev du mottar fra oss.

Betalingskort
Når du betaler med kort på lynxapotek.no, vil betalingsopplysninger og kortopplysninger bli delt med vår betalingsleverandør og kortinnløser, Stripe. Disse opplysningene blir kun brukt til å utføre en betaling.
For å gjøre det enda enklere å handle, har du mulighet til å lagre kortinformasjonen hos vår betalingsleverandørs sine systemer. Vi lagrer ikke kortinformasjonen din utover å referere til det med en identifikator. Betalingsleverandøren oppbevarer informasjonen på en sikker og forsvarlig måte, og er sertifisert etter kortselskapenes strengeste regelverk, PCI Level 1.
Se mer informasjon på Stripe sin nettside:
https://stripe.com/docs/security/stripe

Vipps
Du kan også betale med Vipps på lynxapotek.no. Vi lagrer ikke kortinformasjonen din utover å referere til den med en identifikator.
Ser mer informasjon på Vipps sin nettside:
https://www.vipps.no/vilkar/cookie-og-personvern

Statistikk
Lynxapotek.no er koblet opp mot den eksterne tjenesten Metorik, for at vi skal få statistikk og rapportering om vårt nettapotek. Metorik henter informasjon om kunder og ordre fra nettbutikken, og lagrer den samme informasjonen som vi gjør i våre databaser. Ved en eventuell sletting av en konto hos oss, slettes også informasjonen hos Metorik.

Distribusjon
Lynxapotek.no sender alle ordre via PostNord. Informasjon om din ordre blir lagret i deres EDI leverandør Consignor sine systemer. Ved en eventuell sletting av en konto hos oss, slettes også informasjonen hos Consignor.

Produktanmeldelser
Du har mulighet til å gi din tilbakemelding på våre produkter. Når du benytter skjemaet for å opprette en produktanmeldelse, lagrer vi oppgitt navn, e-post adresse, vurdering og anmeldelse i vår database. Anmeldelsen vises på produktsiden.

LiveChat
Når du benytter vår LiveChat, vil informasjonen du oppgir og en logg av samtalen lagres i LiveChat, Inc sine systemer. Informasjonen slettes når samtalen avsluttes.


Informasjonskapsler

Informasjonskapsler er filer som plasseres på din enhet for å samle inn standard informasjon om den besøkende og bruk av nettsiden. De fleste av disse kapslene er nødvendig for at nettsiden skal fungere, og for at du skal kunne handle hos oss. På lynxapotek.no bruker vi følgende tjenester/informasjonskapsler:

Google Analytics
Lynxapotek.no bruker Google Analytics til å analysere hvordan besøkende benytter nettsiden. Informasjonen som lagres er anonym, og kan f.eks. være antall sidevisninger, antall besøk osv. Hensikten er å øke brukervennlighet på nettsiden, og få et bilde av hva besøkende finner interessant. Informasjonen blir lagret hos Google Inc.
WordPress og WooCommerce er det systemet lynxapotek.no er bygget på, hvor WordPress er publiseringsløsning og WooCommerce er butikkløsning. Begge disse tjenestene lagrer nødvendige informasjonskapsler, for at du skal kunne logge deg inn på din konto og gjennomføre et kjøp. Uten disse informasjonskapslene vil ikke siden fungere som den skal.

LiveChat
LiveChat lagrer informasjonskapsler for at vår support chat skal fungere optimalt. Hvis tilkoblingen f.eks. blir brutt, vil man likevel kunne fortsette dialogen på grunn av denne informasjonskapselen.

Metorik
Metorik lagrer informasjon om ordren når et kjøp utføres på ynxapotek.no. Hensikten med denne tjenesten er beskrevet lenger opp i denne erklæringen.

Annonsering på Facebook eller Google
Lynxapotek.no bruker informasjonskapsler fra Facebook og Google for å kunne gjennomføre målrettet annonsering på disse sidene, samt spore responsen av denne markedsføringen. Vi kan på denne måten også ekskludere annonser for brukere som vi ikke tror vil finne våre annonser relevant.

Deaktivere bruk av informasjonskapsler
Hvis du ikke ønsker at informasjonskapsler skal lagres på din enhet, kan du deaktivere dette i nettleseren din. Vær oppmerksom på at dette kan føre til at nettsiden ikke fungerer som den skal, og at du ikke vil få gjennomført ditt kjøp hos oss. På linkene nedenfor finner du mer informasjon om hvordan du administrerer informasjonskapsler i de mest kjente nettleserne:
• Internet Explorer
• Firefox
• Google Chrome
• Safari

Sletting av personopplysninger
Lynxapotek.no vil slette dine personopplysninger når disse ikke lenger er nødvendig for tjenesten vi leverer til deg. Enkelte opplysninger er vi lovpålagt å oppbevare en viss tid av hensyn til regnskapslovgivningen.
Du kan til enhver tid be om å få dine opplysninger slettet, ved å ta kontakt med oss. Vår kontaktinformasjon finner du nederst på denne siden.

Dine rettigheter
Du har rett til å få oppgitt hvilke personopplysninger vi lagrer om deg, og hvordan disse opplysningene behandles. Du kan be om oppretting, sletting og begrensninger i behandling av disse opplysningene i henhold til personopplysningsloven.
Personopplysningene brukes på bakgrunn av og i tråd med ditt samtykke. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke. Tilbaketrekking av samtykke vil ikke påvirke lovligheten av behandling av dine personopplysninger i tiden frem til samtykket ble trukket.
Dersom du mener at Lynx Apotek ikke har overholdt dine rettigheter i henhold til personopplysningsloven, har du rett til å klage til den aktuelle tilsynsmyndigheten. Dette gjøres ved å sende en klage til Datatilsynet.

Endringer i personvernerklæringen
Lynx Apotek forbeholder seg retten til å justere og tilpasse denne personvernerklæringen. Brukeren vil bli skriftlig informert om slike endringer gjennom våre tjenester.

Kontaktinformasjon:
Lynx Apotek
E-post: post@lynxapotek.no

Postadresse:
Lynx Apotek
Selma Ellefsensvei 2
0581 Oslo

Motta gode tilbud

Meld deg på vårt nyhetsbrev og bli den første til å få nyheter og gode tilbud!