C-vitamin er en kraftig antioksidant som absolutt alle har nytte av å bruke. Slik velger du riktig produkt til din hud.

C-vitamin er en superhelt innen hudpleie, og en ingrediens som passer alle! Fordi den er en antioksidant beskytter den huden fra frie radikaler. Den er derfor perfekt å bruke på dagtid, slik at huden beskyttes fra daglige påkjenninger, som sol, forurensning og stress.

C-vitamin er også en stjerneingrediens mot hudaldring, da den booster kollagenproduksjonen, gir huden mer glød, samt demper melaninproduksjonen (altså pigmentering). Den er altså en fantastisk god ingrediens som både forebygger og reduserer aldringstegn. En super ingrediens for alle aldre!

Vitamin C-produktet for din hud

Medik8 er en avansert hudpleieserie med fokus på dokumenterte ingredienser, og et enkelt hudpleieregime; C-vitamin og solbeskyttelse på dagtid, og A-vitamin (retinol) på kveldstid. Produktene er av svært høy kvalitet og gir fantastisk fin effekt på huden. I serien finnes det mange ulike vitamin C-produkter. Så hvordan vet du hvilket du skal velge?

C-tetra og C-tetra Intense

Serumene C-tetra og C-Tetra Intense er for deg som aldri har brukt vitamin C tidligere, eller har sensitiv hud. Fordi vitamin C kan være litt irriterende på huden, har Medki8 utviklet disse variantene med en variant av vitaminet (tetrahexyldecyl ascorbate) som gir meget god effekt, men med minst mulig hudirritasjon. Disse gir også masse fukt og glød til huden. C-tetra serum inneholder 7% vitamin C, mens C-tetra Intense inneholder 14%. Vurder derfor graden av sensistivitet i huden når du velger. Intense inneholder også ekstra mykgjørende ingredienser, og er derfor ekstra godt egnet til en tørr hud.

Pure C15

Har du en normal hud uten for mye sensitivitet, vil Pure C15 være et godt alternativ. Denne inneholder 15% ren ascorbic acid (vitamin C). Fordi ascorbic acid er en ustabil ingrediens med kort holdbarhet, kommer produktet som to beholdere. Hver beholder har en holdbarhet på 8 uker, slik at du har 16 uker holdbarhet når du kjøper Pure15. Produktet inneholder også vitamin E og glutathione, to andre sterke antioksidanter. Dette er derfor en skikkelig boost for deg som vil motvirke pigmentering og aldringstegn.

Super C30 og Super C30 Intense

Har du en voksen og/eller sterk og robust hud, vil Super C30 være et fantastisk produkt for deg. Dette er det mest kraftfulle vitamin C-serumet med 30% ethylated ascorbic acid. Denne har en meget god effekt, uten å gi irritasjon. Du kan kjenne en prikking i huden akkurat ved påføring, men dette er normalt og vil gi seg etter kort tid. Denne vitamin C-bomben er perfekt for deg som har voksen hud eller en robust hud som tåler de fleste ingredienser godt, og som vil ha maksimal effekt mot aldringstegn og pigmentering. Velg Super C30 Intens hvis du vil ha ekstra mykgjørende ingredienser, for tørr hud.

Dagkremer med vitamin C

Kombiner gjerne serumet med en dagkrem tilsatt vitamin C. Disse to kremene passer absolutt alle. De er lette og friske og føles nydelige på huden. De gir masse fukt, samtidig som de beskytter mot eksterne påvirkninger. Velg Daily Radiance Vitamin C SPF30 hvis du ønsker en dagkrem og solkrem i ett, eller velg C-Tetra Cream hvis du ønsker å bruke dagkrem og solkrem hver for seg. Den sistnevnte er hakket lettere i konsistensen og er derfor et godt valg for deg som ikke ønsker fet konsistens, eller som har fet hud.

C-tetra Eye

Har du begynt å få linjer, mørke partier og/eller pigmenteringer rundt øynene? Det er her de første aldringstegnene kommer, og der vi gjerne først legger merke til endringene. Et lyst og våkent blikk med glødende hud gir et ungdommelig uttrykk, derfor er huden rundt øynene viktig i all forebygging og behandling av aldringstegn. C-tetra Eye er spesielt utviklet for den sarte huden rundt øynene. Den både beskytter og demper aldringstegn og pigmentering, og gir ny glød til huden.

Synes du det er vanskelig å vite hva du skal velge? Send oss en mail på kundeservice@lynxapotek.no, så vil vår hudpleier veilede deg!