Nettapotek og resepter

Apotekene opplever en enorm tilstrømning av kunder i disse dager og det med god grunn. Det er usikkerhet rundt tilgang på medisiner, et økt behov for desinfeksjonsmidler og ikke minst forebyggende og behandlende produkter dersom du blir syk.
Myndighetenes klare anbefaling er å holde avstand til hverandre og ikke belaste apotekene unødig. Du kan derfor bestille det du trenger fra nettapotekene. Lynx apotek har tilgang til dine E-resepter og får informasjon om status på egenandeler og frikort fra Helfo. For å redusere risikoen for legemiddelmangel i denne situasjonen, er det viktig at man kun tar ut det man trenger av medisiner. Gjennom blåreseptordningen tillates det uttak for 3 måneder av gangen. For noen legemiddelgrupper har myndighetene innført begrensninger for uttak. Dette gjelder pr. 14.03 Insulin. Vi følger med på endringene fortløpende.
Våre varer blir levert av legemiddelgrossisten Alliance Healthcare. Det er foreløpig ingen begrensninger på distribusjon fra vår grossist og Lynx apotek mottar varer hver dag til vårt lager i Oslo.
Postnord er vår logistikkpartner og har tilstrekkelig kapasitet for levering av apoteksvarer ut til publikum.

Slik bestiller du resepter hjem til deg

Ved bestilling av resepter må du registrere en profil hos oss. Dette er for at vi skal kunne verifisere deg på nett. Deretter fyller du ut skjemaet som ligger under «mine resepter». Er du usikker på hva du har av gyldige resepter eller ikke husker navnet på medisinene dine kan du logge deg inn på mineresepter.no (helsedirektoratet). Deretter må du tilbake i skjema og liste opp hvilke medisiner du ønsker å bestille.
Når bestillingen er mottatt, logger en av våre farmasøyter seg på E-reseptformidleren, laster ned reseptene du ønsker og klargjør dem for utsendelse.
Skulle du ha behov for farmasøytisk rådgivning, kan du ta kontakt med oss på vår kundeservice eller livechat.

Symptomlindrende produkter ved Coronavirus

Symptomene på coronavirus er nokså like som ved vanlig sesonginfluensa og forkjølelse. Det meldes om feber, sår hals, både tørr- og slimhoste og pustebesvær. Ved alvorlige symptomer, ring 113. Ved milde symptomer og hjemmekarantene kan følgende behandling være aktuelt.

Feber
Paracetamol (Paracet, Pinex, Panodil) 500 mg, dosering 1-2 tabletter 3 ganger daglig.
Har du vondt i halsen anbefaler vi brusetabletter, granulat (pulver som løses i munn og svelges) eller stikkpiller.

Et termometer for å følge med på feberen er greit å ha.

Sår hals
Vi anbefaler halstabletter eller spray med lokalbedøvende effekt i munnhule og svelg. Dette vil kunne dempe noe av symptomene ved halsvondt.
Strefen, Zyx og Bertolix er eksempler på slike produkter. Les pakningsvedlegget for bruk.

Hoste
Tørrhoste og slimhoste skal behandles ulikt. Ved mild tørrhoste kan du prøve Noskapin mikstur eller Noskapin tabletter. Dersom ikke dette gir tilstrekkelig symptomlindring kan du få resept av legen på Cosylan. Ved slimhoste skal dette ikke brukes. Da ønsker man å få løst opp slimet og få hostet dette opp. Bronkyl eller Granon slimløsende tabletter løses opp i vann og drikkes. Solvipect er en hostemiktur som er tilpasset slimhoste.

Hoste og nysing er primært årsaken til dråpesmitte og spredning av coronaviruset. Bruk derfor papirlommetørkle som Kleenex når du hoster eller nyser og kast/brenn dette i etterkant. Vask alltid hendene til slutt.

Forebyggende behandling

God håndvask er det viktigste tiltaket for å forebygge smitte. Studier viser at du blir kvitt flest bakterier ved en god og riktig håndvask fremfor desinfeksjonsmidler. Men har du ikke tilgang på vann og såpe er selvfølgelig desinfeksjonsmidler som antibac et godt alternativ.

Munnbind og plasthansker kan være nyttig i enkelte situasjoner, men foreløpig er dette ingen anbefaling fra myndighetene.

Oppsummering anbefalte produkter

• Paracet, Pinex eller Panodil
• Noskapin
• Solvipect
• Bronkyl eller Granon
• Febertermometer
• Strefen, Zyx eller Bertolix
• Kleenex
• Antibac
• Evt. Munnbind og plasthansker