Du har sikkert hørt om den, men er det sant at den virker? Oh, yes!

De siste årene har det vært mye snakk om den fantasiske ingrediensen retinol, også kalt vitamin A, og alt det gode den kan gjøre med huden vår. Man kan jo nesten begynne å lure på om det stemmer! Kan den virkelig redusere rynker, gi mer glød og minske kviser? Ja, faktisk!

Dokumentert effekt mot rynker og aldringstegn

Retinol har i mange år allerede vært mye brukt i legemidler. For eksempel er det blant annet A-vitaminsyre som brukes i reseptbelagt medisin mot akne. Det er derfor ingen nyhet at denne ingrediensen er effektiv.

Beskytt huden

Studier har også vist at retinol kan bidra til å øke produksjonen av kollagen og elastin, de viktigste komponentene i huden for fasthet og fylde. Den øker også cellefornyelsen, som vil si at huden raskere får friske celler opp til overflaten, og flasser av de gamle, noe som vi gi en friskere hudtone og mer glød. Fordi vitamin A er en antioxidant vil den også motvirke frie radikaler i huden. Det vil bidra til å forhindre hudskader som forårsaker tidlig aldring.

Fordi retinol er en aktiv ingrediens med god effekt, kan den også, i høye konsentrasjoner virke irriterende på huden. Bruker du produkter med retinol er det derfor viktig å kjenne etter hvordan huden reagerer. Ltt rødhet og flassing kan skje. Det er ikke farlig, og det viser at produktet virker. Men blir det ubehagelig kan du for eksempel vurdere å bruke retinolproduktet litt færre dager i uken.

Husk også alltid å bruke solkrem når du bruker retinolprodukter. Huden kan bli ekstra sensitiv mot solen.

Spør oss gjerne om råd hvis du er usikker!

Lurt å kombinere med

Har du lyst til å teste retinol i hudpleierutinen din? Her er råd om noen gode produkter det kan være lurt å kombinere det med for å få maksimal effekt!

Peeling

For at retinolproduktet ditt skal trekke godt inn og gjøre jobben sin best mulig er det viktig at den ikke hindres av et tykt lag emd døde hudceller. Husk derfor å peele huden med jevne mellomrom for å klargjøre huden. 2-3 ganger i uken er et godt utgangspunkt.

Fukt

Huden kan bli tørr av retinol, husk derfor å tilføre masse fukt. Bruker du et retinolserum kan det være lurt å bruke dette på kveldstid, og et fuktserum på dagtid. Er retinolen i kremen din, vil et fuktserum under være lurt. Fukt er et undervrdert produkt mot hudaldring, da all tørr hud ser eldre ut. Så sikre deg nok fukt i hudpleierutinen din.