Har du fet og blank hud, urenheter eller kviser? Da gjør du lurt i å bli kjent med denne fantastiske ingrediensen!

Syrer har blitt enormt populære i hudpleie, grunnet sine raske resultater og målrettede egenskaper. Og har du problemer med fet og uren hud er du definitivt i målgruppen for syrer, og da salisylsyre spesielt.

Hva gjør salisylsyre?

Salisylsyre er en BHA-syre (Beta-hydroxy syre) brukt i veldig mange ulike produkter. Men først og fremst brukes den i peelinger, for å få bort døde hudceller, og gi en frisk og glødende hud. Men på grunn av dens andre egenskaper er den spesielt mye brukt i produkter som skal hjelpe deg å få bukt med kviser, urenheter og fet hud. Salisylsyre, er nemlig, i motsetning til glykolsyre og melkesyre, to andre populære syrer, fettløselig. Det vil si at den kan trenge inn i porene og løse opp talg (fett). I tillegg er den også bakteriehemmende og antiinflammatorisk. Den har derfor alle egenskapene en ingrediens trenger for å bekjempe urenheter og kviser.

Hvem passer salisylsyre for?

  • De som ønsker å jobbe aktivt mot urenheter
  • De som ofte får kviser
  • De som vil bli kvitt hudormer
  • De som ønsker en effektiv peeling

Husk beskyttelse

Salisylsyre gjør huden ekstra solsensitiv. Det er derfor ekstra viktig å bruke høy solfaktor hver dag i periodene man bruker syrer. Gjør man ikke det vil huden være ekstra utsatt for solskader, tidlig hudaldring og pigmentering.  Husk også at salisylsyre kan tørke ut huden. Blir huden veldig dehydrert kan den trigges til å produsere mer talg. Vær derfor påpasselig med å tilføre huden nok fukt hvis du bruker salisylsyre i hudpleien din.