Velger du feil solkrem til ansiktet kan du risikere å få urenheter og kviser eller tørr hud, og i verste fall solskader. Finn ut hvilken du bør velge!

Ansiktet er den delen av kroppen som blir mest utsatt for sol gjennom livet. Den er derfor også avhengig av at vi beskytter den. Men huden i ansiktet har gjerne andre behov enn huden på kroppen. Det gjør at vi også har andre krav til solkremen.

Solkrem som passer hudtypen

For å unngå tørr hud eller urenheter og kviser er det viktig å ta utgangspunkt i hvilken hudtype du har. Har du en tørr hudtype, som føles stram, og som ikke lett blir fet, vil en solkrem som gir ekstra fukt være nyttig, slik at huden ikke blir ekstra dehydrert i solen. Bruk gjerne et fuktserum under solkremen hvis du har for vane å få tørr hud om sommeren.

Har du derimot kombinert eller fet hud, vil en lett og mattende solkrem være riktig. Blir solkremen for fet vil den kunne gjøre huden blank, tette porer og bidra til store porer og urenheter som sorte prikker og kviser. Se etter produkter som er spesielt utviklet til kombinert og fet hud. Disse gir fortsatt fukt til huden, selv om de også bidrar til å holde den matt og fri for urenheter.

Velg riktig faktor

Å velge riktig faktor er viktig for å unngå solskader, pigmentering og tidlig aldring. Har du en sensitiv hud, ønsker å unngå pigmentering eller aldringstegn vil det være nødvendig med ekstra høy solbeskyttelse, helst SPF50, og minimum SPF30. Mange investerer i dyre ansiktsprodukter mot hudaldring, men dropper solkrem. Da kan man risikere å kaste penger ut av vinduet. Husk også at solfaktor i dagkremer eller foundation ikke er nok som solfaktor i sommerhalvåret. Det er et fint tilskudd i vinterhalvåret, eller på dager du er minimalt ute, men til daglig gjennom sommeren må du bruke solkrem i tillegg.

Solkrem til hud med akne eller rosacea

Har du hudtilstander som akne eller rosacea er det også andre hensyn du bør ta. Rosacea trigges i de fleste tilfeller av sol, og du bør derfor unngå sol i så stor grad som mulig, og alltid bruke høy faktor når du oppholder deg i solen! En rosacea-hud har også en tendens til å være fet, så en solkrem med høy faktor, SPF50, tilpasset en sensitiv, fet hud vil være det beste. En hud med akne har mange av de samme behovene som en hud med rosacea. Det er viktig med en solkrem som ikke tetter porene, og med høy faktor. Bruker du legemidler mot akne kan huden i tillegg være ekstra solømfintelig. SPF50 tilpasset sensitiv hud vil da være viktig,

Finn solkremen som passer deg

Solkrem til tørr hud

Solkrem til kombinert og fet hud

Solkrem tilpasset akne og rosacea

Solkrem for hud som bruker legemidler mot akne eller rosacea

Solkrem for deg som er opptatt av å unngå pigmentering og aldringstegn

Se alle våre solkremer til ansikt.